Local Company In Roskilde Sells Learning Games Worldwide

Lokal Roskilde-virksomhed sælger læringsspil til hele verden.

Virksomheden Actee i Roskilde udvikler simuleringsspil til organisationsudvikling og forandringsledelse. Selvom hovedkontoret i Roskilde kun tæller otte medarbejdere, så anvendes Actees læringsspil i 22 lande og har over 22.000 slutbrugere.  

Blandt andet bruges læringsspillene i Telenors afdeling i Thailand. De hjælper med at klæde lederne bedre på til at forstå, hvordan deres medarbejdere reagerer på en forandringsproces – det kunne for eksempel være indførelsen af et nyt IT-system - og hvilke redskaber de kan bruge til at gøre forandringsprocessen til en succes. Computer-simulationen går ud på, at lederne spiller sig gennem en række dilemmaer, som de sandsynligvis vil møde på arbejdspladsen. Spillene bygger på forskellige ledelsesteorier.

 

"10 procent af det, vi lærer, kommer fra formel undervisning, og 20 procent fra kolleger. Men 70 procent af det, vi lærer, kommer fra at arbejde med det, vi nu engang skal lære – altså arbejdspladslæring. Her er spilelementet vigtigt, fordi du kan integrere det, du har lært med det samme og opleve effekten af din viden. Forskning viser også, at langt de fleste reagerer positivt på spilelementer. Ganske enkelt, fordi det er sjovt – og når læring er sjov, optages den bedre," siger Leif Sørensen.

 

Actee, der tidligere hed Relation Technologies, har haft kontor i Roskilde siden firmaets start i 2009, og har planer om at blive der, på trods af ambitionen om at hæve antallet af aktive brugere fra de nuværende 22.000 til 50.000 inden for tre år. Actee fik i starten af 2018 en kapitalindsprøjtning fra E-conomic-stifter Jacob Wandt. 

Hos Roskilde Kommune er man begejstrede for at have en lokalt forankret virksomhed med globalt udsyn:

 

I Roskilde Kommune har vi mange små virksomheder, og her gør vi, hvad vi kan for at bidrage til, at virksomhederne udnytter dere19. februar 2018s vækstpotentiale optimalt, derfor er det dejligt med en virksomhed som Actee, der er lykkes med at etablere sig både lokalt og globalt,” siger borgmester i Roskilde Kommune Joy Mogensen.

 

For yderligere information kontakt: CEO i Actee, Leif Sørensen: Tlf: 28794777 Mail: ls@actee.com og læs mere på www.actee.com