Online Simulation Games Are Central For Change Management At DFDS

Fra topledelsen og hele vejen ud til 8000 medarbejderne i 20 lande - datadrevet online gamification er blevet en integreret del af lederuddannelsen hos rederivirksomheden DFDS. Et tiltag der gør op med tidligere tideres hypotetiske diskussioner og som nu er med til at sikre ledelseskompetencer i alle led samt værdifulde data, der kan give helt ny indsigt om medarbejder-og lederprofiler og derved virksomheden som samlet enhed.

DFDS har kæmpet med, hvordan de kunne skabe endnu mere motivation, viden og kompetencer hos både ledere og medarbejdere, så de i relation til de konstante forandringer kunne gøre en markant større forskel i at drive forandringsprocesserne ude hos medarbejderne.

Med online simuleringsspil har vi endelig knækket koden og det er nu blevet omdrejningspunktet for vores Change Management, forklarer Kasper Damgaard, VP for Training & Development hos DFDS.

Kasper Damgaard pointerer, at den helt essentielle forskel på almindelige spil og så online gamification er, at du ikke længere bare får de her hypotetiske diskussioner, men du får øjeblikkelig feedback på dine valg, så læringskurven stiger eksplosivt.

Samtidig bliver der skabt bro mellem, hvad lederne ved og hvad lederne kan. Det betyder, at de med det samme er i gang med at lære at kunne, frem for kun at vide. Det er et kvantespring i udvikling af kompetencer, siger han.

Online gamification via den danske platform, Actee, er ifølge Kasper Damgaard et kæmpe wake up call for mange af lederne hos DFDS. Pludselig forstår de jo den diversitet og intensitet, der er i at drive en Change Management proces.

De får en forståelse for, at de valg, de træffer, har en kæmpe impact på medarbejderne. Og det er jo et drømmescenarie for os, fordi der hele tiden stilles krav til forandringsledelse, siger Kasper Damgaard.  

Lederne Simulerer Deres Egen Virkelighed

Hos virksomheden Actee, hvis platform bl.a. også benyttes af Telenor, Yousee, Orkla, Implement m.fl., ser CEO og ledelsesekspert Leif Sørensen en klar sammenhæng mellem den digitale transformation, og så den eksplosive udvikling inden for online simuleringsspil.

Virksomhederne rykker helt tæt på medarbejdernes dagligdag, og det er essentielt for at få succes. Lederne kan nu simulere deres egen virkelighed og tage platformen med ud til deres medarbejdere. Læring rykkes fra at være en kursusaktivitet til at være en virksomhedsaktivitet. Det er Workplace Learning og derved kan de langt hurtigere omsætte det til værdi for virksomheden, pointerer Leif Sørensen.

Med 40.000 aktive brugere i 22 lande er danske Actee den førende online platform i Europa inden for simuleringsspil til ledelsesudvikling og forandringsprocesser.

 

Datadrevet Forandringsledelse Giver Ny Indsigt

DFDS beskæftiger 8000 medarbejdere i 20 lande. Det er Training & Development afdelingen i København, der er epicenter for Change Management og udvikling hos DFDS i alle lande. Årligt sender afdelingen mellem 850-900 ledere gennem forskellige lederprogrammer.

Online platformen Actee er nu en integreret del af lederprogrammet, så DFDS sikrer, at medarbejdere har de kompetencer og den viden, der gør dem i stand til at drive udviklingen.

Nu får vi jo pludselig adgang til en lang række af værdifulde data. Her bliver det interessant de kommende år at se, om der er noget kulturelt, der springer i øjnene og som vi skal reagere på. Er der forskel på, hvordan vi håndterer forandringer i de forskellige lande og hvilken indflydelse har de valg man træffer? Det kan måske i sidste ende give os en indsigt i, hvordan vi kan drive vores forretning endnu mere effektivt, siger Kasper Damgaard.